İçeriğe geç

Civanmerdan Ne Demek

Civanmert TDK ne demek?

TDK’YA GÖRE CİVANMERT NE ANLAMA GELİYOR? TDK’ya göre Civanmert, “erkeksi tabiatlı, yüce gönüllü, cesur” anlamına geliyor.

Civan ne demek ne demek?

Civa, periyodik tablonun 6. periyodunun 12. grubunda bulunan bir elementtir. Civanın atom numarası 80’dir. Civa, Hg sembolüyle gösterilir ve bir metaldir. Civanın (Hg) sembolü, “sıvı gümüş” anlamına gelen Latince hydrargyrum sözcüğünden türetilmiştir.

Civan erkek ne demek?

Civan, “yakışıklı genç adam” anlamına gelir ve Türkçe sözlükte “genç adam” veya “güzel genç kadın” anlamına gelir.

Civanmert kime denir?

Civanmert: Cesur, cömert (LO, 579). Altun’un babası: Çok zengin bir adam (KT, 48).

Civanmert olma durumu nedir?

Civanmertmert yiğit demektir. Feta yiğit, fütüvvet yiğitlik demektir.

Civan ne demek hangi dil?

Farsça cavān جَوان “genç, genç adam, cesur” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça yavān veya yuvān kelimesinden türemiştir.

Civan kız ismi mi erkek ismi mi?

Civan: 1. Yakışıklı genç erkek veya güzel genç kadın.

Civa gibi adam ne demek?

Hiç yerinde durmuyor, avucunuza sığmıyor, çok hareketli.

Lavin ismi ne anlama gelir?

Lavin İsveç kökenlidir ve çığ veya heyelan anlamına gelir. Bu anlamıyla yeni dönemde kızlar için kullanılan bir isim olarak öne çıkar. Karakteristik özellikleri arasında gösteriş, inatçılık, misafirperverlik, kötülük ve dindarlık bulunur.

Çavgın ismi ne demek?

‘Gökyüzünü dolu veya yağmurla doldur!’ (YB, 181) Halk arasında en çok kullanılan çavgın kelimesinin anlamı ‘rüzgâr ve karla karışık yağmur’ olup, fiil halinde ‘soğuk bir yağmurla harap olmak’ anlamını verebiliriz.

Civan Er nereli?

Civan İstanbul’da doğdu ve ortaokul ve liseyi İstanbul Erkek Okulu’nda tamamladı. Ailesi Çerkes ve Selanik kökenli olup orta gelirli insanlardan oluşmaktadır.

Tuleka kime denir?

Mekke’nin fethi sırasında Müslüman olan Kureyş’i ifade eden bir terim. Sözlükte talik kelimesinin çoğul hali olan ve “serbest bırakılmış, serbest bırakılmış” anlamına gelen tulekā kelimesi Hz. Peygamber’in Mekke’nin fethi sırasında Kureyş’e hitabında söylenmesinden sonra bu anlamı kazanmıştır.

Civanmert ne demek TDK?

Yeni doğan bebeğine Civanmert ismini vermeyi düşünen herkes bu ismin ne anlama geldiğini araştırmalıdır. TDK’ya göre Civanmert isminin anlamı şu şekildedir: Cömert, açık görüşlü kişi.

Civan mesleği nedir?

Civan, Koral Mücevherat’ın sahibidir. Konuşkan, zeki ve uğursuz bir adamdır. Tek ailelik bir mücevher dükkanını, bir mağaza zinciriyle büyük bir markaya dönüştüren bir dahidir ve bu işi kaçakçılık işi için bir paravan olarak kullanır.

Cıvır ne demek TDK?

civir, cifır: 1. kadın, kız; 2. kadınlık organı, vajina. (Cıfırıŋı ġıyılarım. “cinsel ilişki anlamında küfür”).

Civanmertlik ne demek vikipedi?

Bu konuda bir uzman bulmaya yardımcı olarak veya makaleye gerekli bilgileri ekleyerek Vikipedi’ye katkıda bulunabilirsiniz. Civanperçemi (Achillea millefolium), papatya ailesinden çiçekli bir bitkidir. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika gibi Kuzey Yarımküre’nin ılıman bölgelerine özgüdür.

Civan ne demek hangi dil?

Farsça cavān جَوان “genç, genç adam, cesur” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça yavān veya yuvān kelimesinden türemiştir.

Civan perçemi sözlük anlamı nedir?

Botanik adı Achillea millefolium olan civanperçemi, Asteraceae familyasından, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika gibi kuzey yarımkürede yetişen, tüylü yapraklı, beyaz çiçekli bir bitkidir. Genellikle çay şeklinde tüketilen civanperçemi, doğada kendiliğinden yetişir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir