İçeriğe geç

Sahsiyet Ne Odulu Aldi

Şahsiyet dizisi hangi ödülü aldı?

Ülkemizde olduğu kadar dünyada da büyük ilgi gören, Hakan Günday’ın senaryosunu yazdığı, Onur Saylak’ın yönettiği “Şahsiyet” dizisinin başrol oyuncusu Haluk Bilginer, dizinin ilk sezonuyla Uluslararası Emmy Ödülleri’nde (IEmmys) En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Şahsiyet dizisi hangi olaydan esinlendi?

Dizinin senaristi Hakan Günday, Reyhan Şahin karakteri için Mardinli 13 yaşındaki NÇ’den esinlendi. Mardinli NÇ, 13 yaşındayken yaşadığı yerde aralarında önemli şahsiyetlerin ve idari yetkililerin de bulunduğu 28 kişi tarafından cinsel tacize ve tecavüze uğradı.

Şahsiyet ne anlatıyor?

Agah, mahkeme katibi olarak emekli olmuş bir adamdır. Beyoğlu’nda münzevi bir hayat yaşayan Agah, Alzheimer teşhisi konduğunda hayatı altüst olur. Zamanla tüm anılarını unutmanın acısıyla perişan olan Agah, bir süre sonra bu durumun bir fırsat olduğunu fark eder.

Şahsiyet dizisi hangi kitaptan uyarlama?

Onur Saylak’ın yönettiği ve Hakan Günday’ın yarattığı uyarlama dizi “Şahsiyet”in HBO Max’ta yayınlanacağı duyuruldu. Persona, Meksika’da ASESINO DEL OLVIDO adıyla uyarlandı. Dizi, platformda ekim ayında yayınlanacak.

Hangi Türk dizileri Emmy ödülü aldı?

Öğrenci Kariyeri | “Yargı”; “Kara Sevda” ve “Şahsiyet”ten sonra Emmy Ödülü kazanan üçüncü Türk dizisi oldu.

Emmy ödülü ne anlama gelir?

Emmy Ödülleri, Amerikan televizyon yapımları için verilen ödüllerdir. Peabody Ödüllerine benzer; ancak ondan farklı olarak, daha çok eğlenceye odaklıdır. Emmy Ödülleri, filmde Akademi Ödülleri, tiyatroda Tony Ödülleri ve müzikte Grammy Ödülleri ile eşdeğerdir.

Şahsiyet Cemili’ni kim öldürdü?

Agah ve Nevra, Cemil’i vurarak Reyhan’dan intikam aldılar.

Şahsiyet yaşanmış mı?

Persona, çoğu izleyicinin korktuğu her şeyi bize hatırlattı. Dizideki kurgusal yer olan Kambura, aslında gerçek hayatta hepimizin yaşadığı, bildiğimiz ve duyduğumuz yerlerden biriydi. Sadece suçlular orada yaşamıyordu, Sessizler de çok tanıdıktı, belki de izleyicinin kendisi bile.

Şahsiyet kader yeşil mi?

Dizinin yeni sezonunda, yıllarca yurtdışında kalmış, faili meçhul cinayetlere karışmış ve “kimse yüzünü görmemiş” Kader karakteriyle “Yeşil”e de gönderme yapılıyor. “Yeşil”, 1990’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle anılan JİTEM üyesi Mahmut Yıldırım’ın kod adıydı.

Şahsiyet nevra rolü nedir?

Cansu Dere (Nevra Elmas): Cinayet büroda görev alan ilk kadın polis memuru. Cansu Dere, canlandırdığı karaktere hayat veren güçlü oyunculuğuyla dikkat çekiyor.

Şahsiyet dizisi cinsellik var mı?

Dizinin başında +18 ve cinsellik işaretleri yer alıyor.

Şahsiyet Reyhan’a ne oldu?

Kambura’da yaşayan birçok kişi, Reyhan Şahin adlı 12 yaşındaki bir kıza iki yıl boyunca tecavüz etti. Reyhan, 14 yaşındayken intihar etti.

Şahsiyet hangi dalda ödül aldı?

Bilginer, yapımcılığını Ay Yapım’ın üstlendiği, yönetmenliğini Onur Saylak’ın yaptığı ve senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı “Şahsiyet” dizisindeki Agâh Beyoğlu karakteriyle 2019 yılında da aynı kategoride En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

Şahsiyet dizisi çalıntı mı?

Şu ana kadar 20 ülkeye satılan Şahsiyet, Türkiye için bir ilk olacak ve Meksika’da uyarlanacak. Uyarlama, dünyaca ünlü Viacom International Studios (VIS) ve Ay Yapım iş birliğiyle üretilecek.

Şahsiyet Nevra Agah’ın kızı mı?

Sonunda Agah’ın huzurevinde olduğunu, hastalığın beynini ele geçirdiğini, Nevra’nın çocuğu olduğunu, Ateş adını aldığını, Nevra’nın bayrağını da Agah’ın devraldığını gördük.

Haluk Bilginer kaç ödül aldı?

Televizyondaki çalışmalarıyla Uluslararası Emmy Ödülü kazandı ve dört Altın Kelebek Ödülü aldı. Tiyatrodaki çalışmalarıyla Afife Tiyatro Ödülleri ve Sadri Alışık Ödülleri’nde ödüller aldı.

Haluk Bilginer neden Emmy ödülü aldı?

Şahsiyet dizisinde sıra dışı bir performans sergileyen Haluk Bilginer, Amerikan Emmy Ödülleri ve uluslararası yapımların da yer aldığı Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu” seçildi. Yani Haluk Bilginer, bir Türk yapımıyla kazanabileceği Emmy’yi kazanmayı başardı.

Şahsiyet dizisi hangi adada çekildi?

Kişilik (dizi)KişilikÇekim yeriİstanbul Gölyazı, Nilüfer(Kambura)KameraFeza ÇaldıranGösterim süresi60 dakikaYapım şirketiAy Yapım22 hat daha

Şahsiyet 2. sezon kader kim?

Faili meçhul cinayetler dönemini konu alan Gain dizisinin 2. sezonundaki Şahsiyet dizisinde dönemin sembol isimlerinden “Yeşil”e benzetilen Kader karakterini canlandıran Erdal Özyağcılar, T24’ten Heja Bozyel’e konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir